KLUSKI RYŻOWE

  • wyświetlono: 901 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Lubię eksperymentować w kuchni. Kluski ryżowe są oryginalne i delikatne w smaku, w sam raz dla wielbicieli ryżu.

marika1503
  • 35min

Składniki

• 20 dag ryżu
• 2 żółtka
• ½ papryczki chilli
• 1 pęczek natki pietruszki
• 3 łyżki startego parmezanu
• ¾ szklanki bułki tartej
• Olej do smażenia, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

KLUSKI RYŻOWE

  • 1. Ryż opłucz, ugotuj w lekko osolonym wrzątku tak, by był gęsty i kleisty. Po ugotowaniu odlej nadmiar płynu. Ryż przemieszaj widelcem, wystudź. Dodaj do niego żółtka. Papryczkę chilli umyj, usuń nasionka, drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Chilli, natkę, parmezan dodaj do masy, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Z masy ryżowej formuj spore, podłużne kluski. Każdy obtocz w bułce tartej i kładź na rozgrzanym oleju. Smaż ze wszystkich stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzukonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Kluski śląskie z kurczakiem w kremowym sosie

Dodane przez: 2milutka

Kluski śląskie z kurczakiem w kremowym sosie

Kluchy z dziurką uwielbia chyba...

Kluski śląskie z indykiem w sosie serowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Kluski śląskie z indykiem w sosie serowym

Może połączenie sera i klusek nie...

Leniwe z marchewką i sosem waniliowym

Dodane przez: igraszki losu

Leniwe z marchewką i sosem waniliowym

Leniwe kojarzą mi się z dzieciństwem...

image-0wu0c41

Dodane przez: viki2903

Kluski z makiem

Kluski z makiem

Kluski z makiem

Dodane przez: joanna30

Kluski z makiem

Pyszne danie wigilijne.

image-0p3ddbe

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kluski z makiem

Zrobiłam je pierwszy raz na święta,...