KLUSKI RYŻOWE

  • wyświetlono: 1172 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Lubię eksperymentować w kuchni. Kluski ryżowe są oryginalne i delikatne w smaku, w sam raz dla wielbicieli ryżu.

marika1503
  • 35min

Składniki

• 20 dag ryżu
• 2 żółtka
• ½ papryczki chilli
• 1 pęczek natki pietruszki
• 3 łyżki startego parmezanu
• ¾ szklanki bułki tartej
• Olej do smażenia, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

KLUSKI RYŻOWE

  • 1. Ryż opłucz, ugotuj w lekko osolonym wrzątku tak, by był gęsty i kleisty. Po ugotowaniu odlej nadmiar płynu. Ryż przemieszaj widelcem, wystudź. Dodaj do niego żółtka. Papryczkę chilli umyj, usuń nasionka, drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Chilli, natkę, parmezan dodaj do masy, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Z masy ryżowej formuj spore, podłużne kluski. Każdy obtocz w bułce tartej i kładź na rozgrzanym oleju. Smaż ze wszystkich stron na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzukonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Kluski śląskie

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Kluski śląskie

Kluski śląskie - tradycyjne polskie...

Szare kluski.

Dodane przez: EWASALNO

Szare kluski

Szare kluski to smak dzieciństwa....

Ziemniaki ścieramy na tarce na małych oczkach

Dodane przez: Dalia84

Kluski ziemniaczane

Kluski ziemniaczane podane w towarzystwie...

Kluski śląskie

Dodane przez: evita0007

Kluski śląskie Najłatwiejszy przepis

To są jedne,jedyne kluski śląskie...

kluski ziemniaczane

Dodane przez: Martyna90

Kluski ziemniaczane z boczkiem

Kluski ziemniaczane to łatwa do...

.

Dodane przez: Anitka0804

Kluski śląskie

Bardzo lubię kluski śląskie, można...