Kluseczki twarogowe

4.49 (176 ocen)

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" i kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks.

Składniki:

  • 250 g twarogu
    2 jajka
    300 g mąki
    10 g masła
    sól

Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Kluseczki twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek i szczypt soli ubijamy pianę
  • 2. Masło , żółtka i twaróg ucieramy. Dodajemy pianę z białek i mąkę. Mieszamy.
  • 3. Z ciasta formujemy małe kluseczki, ponieważ podczas gotowania urosną
  • 4. Kluseczki gotujemy w osolonej wodzie ok 5 - 8 min.
    Przed podaniem polewamy roztopionym masłem i posypujemy cukrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować