Zapraszam na pyszne, chrupiące gofry z twarogiem. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry twarogowe są idealne na śniadanie. Polecam
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
2 jajka
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
3 łyżki oleju
300 g jogurtu naturalnego
2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Gofry twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy twaróg, jajka oraz jogurt i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy oba cukry, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Nagrzewamy gofrownicę i wlewamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.
Komentarze