• 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś ala bigosu a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości, niedzielną kolację.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 /2 kg fileta z indyka
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    • 200 g śliwek suszonych
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka maggi
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Bigos Przekąski

Kiszpsuja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy.
  • grzyby 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa
  • śliwki 3. Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą.
  • przecier 4. Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi.
  • danie 5. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Indyk Kapusta Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować