Coś pysznego dla każdego, każdy na pewno lubi bigos, ta potrawa jest coś ala bigosu a nawet lepsza. Idealne danie na różne uroczystości, niedzielną kolację.
50 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 /2 kg fileta z indyka
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• ½ kg kapusty kiszonej
• 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
• 200 g śliwek suszonych
• 200 g koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka maggi
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
1.Mięso kroimy w kostkę, solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Chwilę prużymy i przekładamy do mięsa
3.Kapustę kiszoną drobno kroimy również przesmażamy i przekładamy do garnka. Dodajemy fasolkę szparagową, suszone śliwki, ewentualnie podlewamy wodą.
4.Pod koniec gotowania wlewamy przecier i doprawiamy sola oraz maggi.
Komentarze