Kiszona papryka biała i czerwona

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja letniej kiszonki. Tak przygotowana papryka to idealny dodatek do kanapek, sałatek oraz dania głównego.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 papryki Ramiro
    4 papryki białe

    na każdy słoik 500 ml:
    świeża papryczka chili
    plasterek imbiru
    gałązka kopru
    2 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
    pół łyżeczki kozieradki
    pół łyżeczki ziaren kolendry
    pół łyżeczki gorczycy

    zalewa:
    na litr przefiltrowanej wody łyżka soli morskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszona papryka biała i czerwona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do każdego słoika wkładamy przyprawy. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałki. Do każdego słoika wkładamy kilka kawałków białej i czerwonej papryki. Zalewamy solanką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni do zakiszenia. Zakiszone zakręcamy i odstawiamy do lodówki, żeby wstrzymać dalsze kiszenie. Kiszona papryka to wspaniały dodatek do kanapek, sałatek oraz dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Papryka chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować