Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2-3 sztuki pieczarek kroimy w plastry, które podsmażamy na złoty kolor.
Cebulę i pozostałe pieczarki kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu.
Filety oczyszczamy z błon i nadmiaru tłuszczu. Nacinamy wzdłuż, ale nie przecinamy do końca - robimy kieszonkę na farsz. Solimy i pieprzymy z każdej strony - także w środku.
Do kieszonek wkładamy odsączony z nadmiaru wody farsz, zamykamy kieszonki.
2.Podsmażamy z obu stron na maśle, przez 2 minuty z każdej strony.
Zalewamy bulionem, dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
Do śmietany dodajemy starty ser oraz oregano - mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłego bulionu.
Zalewamy filety i dusimy jeszcze wszystko razem przez 10 minut.
Na koniec dodajemy posiekamy świeży koperek oraz podsmażone pieczarki.
Komentarze