Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Filety z kurczaka faszerowane pieczarkami, cebulą serem mozzarella w sosie śmietanowym z dodatkiem podsmażonych pieczarek i koperku.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka,

    400 g pieczarek,

    2 cebule,

    200 g śmietany 36%,

    2 kulki sera mozzarella,

    łyżeczka oregano,

    pęczek koperku,

    2 łyżki masła,

    200 ml bulionu.

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Kieszonki z kurczaka w sosie śmietanowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiszonki 1. 2-3 sztuki pieczarek kroimy w plastry, które podsmażamy na złoty kolor.

    Cebulę i pozostałe pieczarki kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu.

    Filety oczyszczamy z błon i nadmiaru tłuszczu. Nacinamy wzdłuż, ale nie przecinamy do końca - robimy kieszonkę na farsz. Solimy i pieprzymy z każdej strony - także w środku.

    Do kieszonek wkładamy odsączony z nadmiaru wody farsz, zamykamy kieszonki.
  • 2. Podsmażamy z obu stron na maśle, przez 2 minuty z każdej strony.

    Zalewamy bulionem, dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.

    Do śmietany dodajemy starty ser oraz oregano - mieszamy z kilkoma łyżkami ciepłego bulionu.

    Zalewamy filety i dusimy jeszcze wszystko razem przez 10 minut.

    Na koniec dodajemy posiekamy świeży koperek oraz podsmażone pieczarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować