Kiełbasa czosnkowa ze słoika

4.5 (153 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Pyszna aromatyczna domowa wędlina

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
    1,5 kg wieprzowiny
    0,50 dkg boczku lub słoniny
    Sól do smaku
    pieprz do smaku
    szczypta saletry
    1 łyżeczka płaska cukru
    2 łyżki gorczycy
    2 łyżki majeranku
    5-8 ząbków czosnku
    0,5 szklanki wody
    2 łyzki suchej żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Kiełbasa czosnkowa ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone mięso dokładnie oczyścić ze ścięgien i tłuszczu. Następnie mięso wołowe, wieprzowe oraz słoninę dobrze zmielić w maszynce do mięsa z drobnym lub grubym sitkiem . Do farszu dodać przyprawy , zmiażdżony czosnek. Wlać wodę oraz dobrze wymieszać ręcznie.
    Po wyrobieniu farsz odstawić na 1 godz . Pasteryzować w garnku z wodą około 1,5 godziny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Wieprzowina Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować