Kiełbasa czosnkowa

4.5 (195 ocen)

  • 4 godz. 10 min

Domowa wędliny są bardzo ważne w moim życiu , ponieważ nie zawierają konserwantów.

  • 4 godz. 10 min

Składniki:

  • łopatka bez kości 5 kg
    mięso wieprzowe bez kości 2.5 kg tłuste
    czosnek ząbki ok. 25
    sól do smaku według uznania
    majeranek 1 łyżka
    czarny pieprz mielony 1 duża łyżka
    cukier kryształ 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy osuszamy . Po osuszeniu kroimy na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce . Mięso należy zmielić 2 razy.Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy rzez praskę dodając do zmielonego mięsa. Następnie dodajemy resztę składników.Całość dokładnie mieszamy do połączenia się składników.Gotowe masę nabijamy na osłonki. Kiełbasę nakładamy na kołki i dajemy do nagrzanej wędzarni i wędzić około 4-4.5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować