Keks Piernikowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świąteczne ciasto z bakaliami z posmakiem piernika .

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    3 jajka
    szkl cukru
    szkl mocnej herbaty
    szkl płynnego miodu (ja miałam gęsty to połowy szklanki miodu rozrobiłam z gorąca wodą )
    3/4 szkl oleju
    op przyprawy do piernika
    szczypta soli
    łyżka sody oczyszczonej
    2 szkl bakali (ja dałam śliwkę suszoną, żurawinę, rodzynki, morele suszone)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Keks

Keks piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Żółtka ubij z cukrem i miodem.
    Nie przerywając ucierania dodaj herbatę, make i olej na koniec wsyp
    sodę i przyprawę do piernika.
    -Białka ubij na sztywną piane ze szczyptą soli.
    Pianę z białek połącz delikatnie łyżka z ciastem i dodaj bakalie.
    Wlej ciasto do keksówki i piecz 50 min w 150c
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować