Babka jogurtowa

5 (2 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna wilgotna babka jogurtowa

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szkl mąki pszennej
    1 budyń śmietankowy
    0,5 szkl cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 mały jogurt naturalny
    0,5 szkl oleju
    Aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puszystą mase z cukrem i cukrem waniliowy.
  • 2. Do ubitych jajek dodajemy olej i jogurt naturalny oraz pare kropel aromatu cytrynowego, mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Do masy dodajemy porcjami mąke z proszkiem do pieczenia i budyniem, mieszamy do połączenia składników.
  • 4. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Pieczemy w 160c przez 40-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować