Kapsalon w polskiej wersji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, kroimy i smażymy frytki. Kurczak kroimy w niewielkie paseczki, dusimy chwilę, następnie dodajemy 2 łyżki oliwy, przyprawę i smażymy chwilę na patelni. Kapustę pekińską szatkujemy, ogórka i pomidora kroimy w plasterki, cebulę siekamy w piórka.
Na brytfannie wyłożonej folią aluminiową układamy usmażone frytki, na wierzch usmażonego kurczaka i posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy w piekarniku ok 10 min.
2.Przygotowujemy sos czosnkowy: Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem i majonezem.
Na talerzach układamy porcję kurczaka zapieczonego z frytkami, polewamy sosem czosnkowym. wierzch posypujemy kapusta pekińską. Dekorujemy warzywami.
Komentarze