Kaszotto z grzybami i cukinią

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepis na pyszne domowe kaszotto z kaszą gryczaną że świeżymi leśnymi grzybami i cukinią.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600g świeżych grzybów
    1 cebula
    1 mała cukinia
    2 ząbki czosnku
    1 mały pęczek natki pietruszki
    25g masła
    150ml białego wytrawnego wina
    1l bulionu warzywnego
    2 łyżki śmietany 18%
    30g startego sera parmezan
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z grzybami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kaszotto z grzybami i cukinią 1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka.Dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Kaszotto z grzybami i cukinią 2. Grzyby kroimy w grubą kostkę i przekładamy partiami na patelnię. Podsmażamy przez chwilę i dodajemy wino.
  • Kaszotto z grzybami i cukinią 3. Po chwili dodajemy kaszę i bulion warzywny. Bulion wlewamy partiami za każdym razem mieszając i przykrywając patelnię. Czynność powtarzamy do momentu w którym kasza wchłonie cały bulion.
  • Kaszotto z grzybami i cukinią 4. Cały bulion jest już wlany, tak więc przyszedł czas na cukinię i natkę pietruszki. Cukinię kroimy w kostkę a natkę siekamy, przekładamy do garnka.
  • Kaszotto z grzybami i cukinią 5. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty parmezan oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy.

    Gotowe… Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować