Kaszotto z grzybami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka.Dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
2.Grzyby kroimy w grubą kostkę i przekładamy partiami na patelnię. Podsmażamy przez chwilę i dodajemy wino.
3.Po chwili dodajemy kaszę i bulion warzywny. Bulion wlewamy partiami za każdym razem mieszając i przykrywając patelnię. Czynność powtarzamy do momentu w którym kasza wchłonie cały bulion.
4.Cały bulion jest już wlany, tak więc przyszedł czas na cukinię i natkę pietruszki. Cukinię kroimy w kostkę a natkę siekamy, przekładamy do garnka.
5.Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty parmezan oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Komentarze