Kasza jaglana po meksykańsku

4.5 (143 ocen)

Kasza jaglana bardzo pasuje do meksykańskich smaków i szczerze polecam ją w takim wydaniu.

Składniki:

  • 200g kaszy jaglanej
    2 filety z kurczaka
    2 duże czerwone cebule
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    4 średniej wielkości pomidory lub puszka pomidorów krojonych
    5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1/2 łyżeczki czosnku
    1 łyżeczka chilli
    sól, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy do momentu aż się zeszkli. Mięso kroimy, obsypujemy solą, papryką słodką, papryka chilli, oregano i czosnkiem, przekładamy na patelnię. Smażymy do zarumienienia.
  • 3. Dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę oraz pomidory (w przypadku świeżych obrane i pokrojone). Podsmażamy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę, koncentrat. Podsmażamy jeszcze 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kasza jaglana Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować