Kasza jaglana po bolońsku

4.5 (200 ocen)

  • 40 min

Zdrowy obiad z kaszą jaglaną.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 szkl kaszy jaglanej
    2 szkl wody
    2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią
    4 cebule
    50 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 przecier pomidorowy
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki imbiru
    1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    suszona natka pietruszki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej wody wsypać suszone pomidory z bazylią oraz wcześniej przepłukaną kaszę jaglaną i gotować do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę. Na patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i całość smażyć 10 min. Następnie dodać przecier pomidorowy oraz wszystkie przyprawy i dusić na małym ogniu 15 min. Po tym czasie dodać ugotowaną kaszę jaglaną i całość dusić jeszcze 5 min, aby wszystkie smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować