Kasza jaglana po grecku

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Świetna propozycja dla zabieganych ale też zdrowo odżywiających się osób.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana: 10 dekagramów
    - kukurydza konserwowa: 0.5 puszki
    - oliwki zielone: 10 sztuk
    - masło: 1 łyżka
    - ser feta: 50 gramów
    - marynowana papryka z cebulą (10 kawałków, 2 całe papryki): 10 sztuk
    - pieprz: 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Ugotowaną podsmażamy na kilku łyżkach wody, dodajemy masło oraz rozdrobniony ser, pokrojone na 4 części oliwki oraz paprykę wraz z cebulą z zalewy. Podgrzewamy do rozpuszczenia sera po czym dodajemy kukurydze osączoną z zalewy ( można ją przepłukać na sicie ), doprawiamy pieprzem i oregano, ser i oliwki są słone stąd brak soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Oliwki Sery Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować