Wieprzowina w sosie pesto

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wieprzowina duszona w pesto jest po prostu przepyszna, mięciutka i aromatyczna.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag wieprzowiny np. łopatki
    150 g zielonego pesto
    1 litr wody
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sos tabasco ostry

Wieprzowina w sosie pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę wymieszać z pesto i zagotować. Wieprzowinę pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, a następnie dodać do gotującej się wody z pesto i całość dusić na małym ogniu do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić sos mąką oraz śmietaną i całość doprawić do smaku sosem tabasco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy