Kasza gryczana z pieczarkami

5 (154 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Od razu zapowiadamy, że to nie tylko dodatek do obiadu. Kasza niesamowicie smakuje bez żadnych mięs itp.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kaszy gryczanej niepalonej
    150 g pieczarek
    1 por (biała część)
    1 łyżka masła ghee
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kasza gryczana z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza gryczana z pieczarkami 1. Kaszę gotujemy na sypko.
    Pieczarki (pokrojone w kostkę) smażymy na rozgrzanym maśle, razem z porem pokrojonym w piórka, oprószając solą. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek.
    Mieszamy razem z kaszą, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować