Kasza gryczana z dynią

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Jakiś czas temu odkryłam kasze.Przyzwyczailiśmy się jeść ziemniaki do obiadu, a jest tyle innych możliwości. Czas to zmienić, bo kasze są bardzo zdrowe i do tego pożywne.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - dynia obrana: 0.5 kilograma
    - pieczarki średniej wielkości: 6 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - kasza gryczana: 100 gramów
    - olej roślinny: 2 łyżki
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - przyprawa Specialite Kamis - pieprz młotkowany: 0.5 łyżeczki
    - kostki warzywnej: 0.25 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko . Nie soliłam wody, ale jesli ktoś lubi słone potrawy to można dodać sól. Cebulę kroimy w paseczki i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym. Pieczarki myjemy i kroimy na cztery części. Dodajemy do lekko podsmażonej cebulki. Doprawiamy pieprzem, a pod koniec smażenia dodajemy odrobinę pieprzu młotkowanego.
  • 2. Zdejmujemy z patelni. Dynię kroimy na kawałeczki i wkładamy na patelnię. Chwilę podsmażamy. Gdy dynia puści soki dodajemy trochę wody i wrzucamy kostkę warzywną . Dusimy pod przykryciem aż dynia będzie miękka, ale nie ciapowata.

    Na talerzyku układamy kaszę, dynię i pieczarki z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza gryczana Pieczarki Ziemniaki Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować