Karnawałowe nadziewańce

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety z kolorowym nadzieniem błyskawicznie pobudzają apetyt.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa z indyka
    ● jajko
    ● czerwona papryka
    ● zielona papryka
    ● 10 dag posiekanej czerwonej kapusty
    ● 10 dag posiekanej kapusty pekińskiej
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karnawałowe nadziewańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: czerwoną kapustę
    gotujemy do miękkości. Odcedzamy
    i studzimy. Papryki myjemy,
    osuszamy i usuwamy
    gniazda nasienne. Miąższ siekamy.
    Mieszamy z czerwoną
    kapustą i kapustą pekińską.
  • 2. Do mięsa wbijamy jajko,
    doprawiamy solą i pieprzem.
    Wyrabiamy. Z masy formujemy
    placki. Nakładamy po porcji
    farszu. Formujemy podłużne
    kotlety i lekko spłaszczamy.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować