Karmuszka

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kocham w mojej małej kuchni gotować dania dla najbliższych.

Składniki:

  • ● 30 dag fasoli jaś
    ● 60 dag wieprzowiny bez kości, np. łopatki
    ● 20 dag wędzonego boczku
    ● 25 dag białej kapusty
    ● 2 pietruszki
    ● 3 marchewki
    ● 2 duże cebule
    ● słoiczek koncentratu pomidorowego
    ● niepełna szkl. gęstej kwaśnej śmietany
    ● 2 liście laurowe
    ● sól, pieprz
    ● mąka
    ● 2 łyżeczki majeranku
    ● szczypta kminku
    ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Karmuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy 10 godzin
    w przegotowanej wodzie. Gotujemy,
    aż będzie miękka. Pozostawiamy
    w wywarze.
  • 2. Marchewki, pietruszki i cebule
    obieramy i kroimy w plastry.
    Kapustę kroimy w dużą
    kostkę, a boczek i wieprzowinę
    – w średnią. Wieprzowinę
    oprószamy mąką i podsmażamy
    na rozgrzanym smalcu.
  • 3. Warzywa, boczek i wieprzowinę
    przekładamy do garnka,
    doprawiamy. Wlewamy tłuszcz
    po smażeniu mięsa i wrzątek,
    dusimy. Gdy warzywa będą
    miękkie, dodajemy fasolę z wywarem,
    koncentrat i śmietanę.
    Gotujemy 10 minut. Przed podaniem
    posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować