Karkówka z pieczarkami w sosie słodko kwaśnym

4.49 (177 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 1 - 1 1/2 kg karkówki
    1/2 kg pieczarek
    3 cebule
    sól
    pieprz
    majeranek

    SOS:
    1/2 szklanka cukru
    1 szklanka gorącej wody
    1 szklanka keczupu
    1 kostka rosołowa
    sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Karkówka z pieczarkami w sosie słodko kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbijamy na cienkie plastry. Oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  • 2. SOS:
    Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie, dodać keczup, cukier i sok z połowy cytryny, dokładnie wymieszać.
  • karkówka 3. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki i mięso (mi wyszło dwie warstwy), zakończyć pieczarkami. Całość zalać sosem.
  • 4. Piec pod przykryciem 1 1/2 - 2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować