Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami

4.99 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mięso przykryte pysznym sosem z dodatkiem pieczarek.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg karkówki
    • 2 sosy słodko kwaśne Łowicza
    • Przyprawa do karkówki
    • Sól
    • 25 dag pieczarek
    • Cebula
    • Olej do smażenia
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Karkówka w sosie słodko kwaśnym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Karkówkę kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • mięso 2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • cebula 3. Cebule obieramy i kroimy kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 4. Do cebuli dodajemy pieczarki.
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • sos 6. Wlewamy sos, chwilę gotujemy.
  • farsz 7. Przekładamy na mięso.
  • danie 8. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować