Karkówka w sosie słodko-kwaśnym

4.38 (168 ocen)

Mój sposób na soczystą karkówkę:)

Składniki:

  • - 4 kotlety z karkówki
    - 2 cebule
    - 4 łyżki przyprawy Maggi
    - 4 łyżki cukru
    - 4 łyżki wody
    - 4 łyżki octu
    - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - sól, pieprz, ulubione zioła
Wystaw ocenę:

4.38 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy , osuszamy, solimy, pieprzymy i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do brytfanny. Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na tłuszczu , który pozostał z mięsa. Układamy na mięsie.
    Z Pozostałych składników mieszając je ze sobą przygotowujemy sos, którym polewamy mięso. Wstawiamy brytfannę do rozgrzanego do 200C piekarnika i pieczemy ok 70 minut ( podaję na piekarnik z termoobiegiem, bez termoobiegu będzie trochę dłużej do 90 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować