Karkówka z mango

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Miesno-owocowo

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka plastry: 4 sztuki
    - dojrzałe mango: 1 sztuka
    - koncentrat pomidorowy czubate: 3 łyżki
    - Bulion (może być z kostki): 1 szklanka
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - curry: 1 łyżeczka
    - pieprz świeżo mielony około (do smaku): 0.25 łyżeczki
    - sól około (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - olej do smażenia około: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdy plaster karkówki przyprawić z obu stron solą i pieprzem, następnie obsmażyć na oleju z obu stron do momentu, aż mięso zacznie się rumienić. Mięso przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić do miekkości. Mango oddzielić od pestki, obrać ze skórki, każdą połówkę przekroić na pół i pokroić w plasterki (gdyby był problem z oddzieleniem od pestki to odkrawać kawałki mniej więcej takiej wielkosci). Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni. Miekką karkówkę wyjać i odłożyć w ciepłe miejsce. Sos powstały po duszeniu mięsa w razie potrzeby uzupełnić wodą do objetości 1 szklanki. Zagotować. Dodać pokrojone mango i zeszkloną cebulę. Dusić całość 5 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, curry, przyprawić pieprzem i w razie potrzeby solą (ja juz soli nie dodaję). Zagotować. Ułożyć na każdym talerzu po plastrze mięsa, polać sosem. Podawać z puree ziemniaczanym, ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować