Karkówka z boczkiem wędzonym

4.5 (154 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Karkówka jest pyszna i bardzo sycąca. Warto wypróbować. Nawet gdy sezon na grillowanie się już skończy warto ją przygotować w piekarniku.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety z karkówki: 8 plastrów
    - wędzony boczek: 16 plastrów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 szczypta
    - cukinia: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - pieczarki: 6 sztuk

    - biały pieprz: 0.5 łyżeczki
    - czarny pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sproszkowany czosnek: 2 łyżeczki
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - musztarda ziarnista: 2 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - olej: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Karkówka z boczkiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej utrzeć z solą, dodać pozostałe składniki marynaty, posmarować kotlety, odstawić na 2 godziny.
  • 2. Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plasterki boczku, przypiąć wykałaczką, następnie grillować pół godziny, przewracając mięso co kilka minut.
  • 3. Na tacce posmarowanej olejem ułożyć kawałki warzyw, grillować kilka minut.
  • 4. Gotowe warzywa nadziać na wykałaczki i powbijać w upieczone kotlety z boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować