Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

4.5 (149 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ręka go góry kto jadał fasolkę tylko polaną bułką tartą podsmażoną na maśle? Ja pierwsza łapa w górze, ale od dzisiaj zmieniam nawyki. Fasolka smażona na boczku to fajny dodatek do obiadu, kolacji, ale też idealna jako samodzielne danie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
    100g wędzonego boczku
    2-3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Olej rozgrzej na patelni (nie jest konieczne jeżeli masz tłusty boczek)
    2. Dodaj boczek pokrojony w kostkę lub paski i podsmaż
    3. Wsyp opakowanie fasolki- bez rozmrażania
    4. Smaż z boczkiem ok. 8-10min. czasem delikatnie mieszajac.
    5. Przypraw sola i pieprzem, Zdejmij z pieca i posyp świeżą natką.

    Podawaj zaraz po przygotowaniu. Proste i pyszne!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować