Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

  • wyświetlono: 965 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ręka go góry kto jadał fasolkę tylko polaną bułką tartą podsmażoną na maśle? Ja pierwsza łapa w górze, ale od dzisiaj zmieniam nawyki. Fasolka smażona na boczku to fajny dodatek do obiadu, kolacji, ale też idealna jako samodzielne danie.

IMG_20180227_124630_300
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
100g wędzonego boczku
2-3 łyżki oleju
sól, pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

  • 1. 1. Olej rozgrzej na patelni (nie jest konieczne jeżeli masz tłusty boczek)
    2. Dodaj boczek pokrojony w kostkę lub paski i podsmaż
    3. Wsyp opakowanie fasolki- bez rozmrażania
    4. Smaż z boczkiem ok. 8-10min. czasem delikatnie mieszajac.
    5. Przypraw sola i pieprzem, Zdejmij z pieca i posyp świeżą natką.

    Podawaj zaraz po przygotowaniu. Proste i pyszne!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

fasolka szparagowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-25du5lg

Dodane przez: Kasia_S

Jajka zapiekane z fasolką szparagową

Bardzo bardzo smaczne

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

Dodane przez: PolskaGotuje

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

Fasolka szparagowa zasmażana z...

fasolka szparagowa inaczej

Dodane przez: Futka

Fasolka szparagowa inaczej

Propozycja na przygotowanie fasolki...

Fasolka szparagowa z genuini cabre i pistacjami

Dodane przez: Kasja1986

Fasolka szparagowa z genuini cabre i pistacjami

Pyszna. lekko chrupiąca fasolka...

Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi orzechami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Fasolka szparagowa z gruszką i prażonymi...

Nowatorskie podanie uwielbianej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE