Kotlety mielone z wędzonym boczkiem

4.92 (209 ocen)

  • 40 min

Chrupiące z zewnątrz, pachnące boczkiem

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag. mięsa mielonego z łopatki
    8 cienkich plastrów wędzonego boczku
    1 cebula
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka tymianku
    1 jajko
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.92 (209 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z wędzonym boczkiem 1. Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą. Dodać musztardę, pieprz ziołowy,pieprz czarny, sól, tymianek i jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z wyrobionej masy uformować 8 kotlecików. Lekko spłaszczone owinąć cienkimi plastrami wędzonego boczku. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotleciki.Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować