Karkówka w zalewie

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Lubię wymyślać nowe potrawy. Ta wszystkim bardzo posmakowała i na stałe weszła do naszego jadłospisu.

Składniki:

  • ● 1 kg karkówki
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól, pieprz
    Zalewa:
    ● 3 łyżki miodu
    ● 2 łyżki białego octu winnego
    ● 2 łyżki sosu sojowego
    ● duży słoik koncentratu pomidorowego
    ● 3 ząbki czosnku
    ● tymianek
    ● natka pietruszki
    ● majeranek
    ● oregano
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry. Rozbijamy.
    Oprószamy z obu stron solą, pieprzem
    i przyprawa uniwersalna. Wkładamy na
    30 minut do lodówki.
  • 2. Miód, ocet, koncentrat i sos
    sojowym mieszamy z 6 łyżkami
    wody. Zagotowujemy. Wkładamy
    zmiażdżony czosnek i mięso. Gotujemy
    45 minut. Pod koniec wsypujemy
    po szczypcie ziół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować