Wyśmienite danie dla osób które lubią mięso nie zrobione "jak co dzień"
1 godz. 30 min
Składniki:
10 plastrów karkówki(w zależności od ilości osób zasiadających przy stole), 0,5 kg pieczarek, 3 cebule, delikat do mięs z knorra
Zalewa: 8 łyżek wody, 5łyżek koncentratu pomidorowego, 5łyżek octu winnego, 2,5 łyżki magii w płynie, 3łyżki cukru
Karkówka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karczek kroimy w plastry, obtaczamy w delikacie do mięs oraz w mące i obsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju. Wszystkie skłądniki zalewy mieszamy. Obsmażone plastry karkówki układamy na brytfannie i polewamy zalewą. Posypujemy pokrojonymi w półplasterki pieczarkami oraz cebulą również pokrojoną w piórka.Pieczemy ok 1,5 godz w temp 180
Komentarze