Karkówka w zalewie

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wyśmienite danie dla osób które lubią mięso nie zrobione "jak co dzień"

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 10 plastrów karkówki(w zależności od ilości osób zasiadających przy stole), 0,5 kg pieczarek, 3 cebule, delikat do mięs z knorra
    Zalewa: 8 łyżek wody, 5łyżek koncentratu pomidorowego, 5łyżek octu winnego, 2,5 łyżki magii w płynie, 3łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy w plastry, obtaczamy w delikacie do mięs oraz w mące i obsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju. Wszystkie skłądniki zalewy mieszamy. Obsmażone plastry karkówki układamy na brytfannie i polewamy zalewą. Posypujemy pokrojonymi w półplasterki pieczarkami oraz cebulą również pokrojoną w piórka.Pieczemy ok 1,5 godz w temp 180
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować