Nawet się nie spodziewałam, że to połączenie wyjdzie takie pyszne. Następnym razem dam więcej papryki i rzodkiewki, chyba sam sos bardziej mi smakował niż mięso.
1 godz. 20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 plastry karkówki
4 łyżeczki sosu chili z kolendrą i limonką Tao Tao
pół papryki
4 rzodkiewki
sól,pieprz
Karkówka w sosie paprykowo-rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę lekko rozbić, lekko przyprawić solą i pieprzem, następnie na każdym kawałku rozsmarować sos.
2.Wstawić do lodówki na 2 godziny aby mięso się zamarynowało (można na całą noc).
3.Po tym czasie obsmażyć na oleju.
4.Paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w półplasterki, dodać do mięsa i dusić na wolnym ogniu ok. godziny.W razie potrzeby podlewać wodą.
Smacznego.
Komentarze