Karkówka w sosie paprykowo-rzodkiewkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nawet się nie spodziewałam, że to połączenie wyjdzie takie pyszne. Następnym razem dam więcej papryki i rzodkiewki, chyba sam sos bardziej mi smakował niż mięso.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    4 łyżeczki sosu chili z kolendrą i limonką Tao Tao
    pół papryki
    4 rzodkiewki
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie paprykowo-rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lekko rozbić, lekko przyprawić solą i pieprzem, następnie na każdym kawałku rozsmarować sos.
    2.Wstawić do lodówki na 2 godziny aby mięso się zamarynowało (można na całą noc).
    3.Po tym czasie obsmażyć na oleju.
    4.Paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w półplasterki, dodać do mięsa i dusić na wolnym ogniu ok. godziny.W razie potrzeby podlewać wodą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować