KARKÓWKA PO CYGAŃSKU

4.5 (152 ocen)

  • 10 min

Wyśmienity smak i aromat!

  • 10 min

Składniki:

  • 400 g w miarę chudej karkówki
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia


    3 łyżki cebuli granulowanej
    łyżeczka suszonego chilli
    2 łyżki papryki suszonej lub łagodnej w proszku
    łyżeczka soli
    łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Karkówka po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na kawałki i zbić na kotlety.
  • 2. Z podanych przypraw zrobić mieszankę i posypać nią dokładnie każdy kotlet.
  • 3. Następnie kotlety obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chili Karkówka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować