Karkówka pieczona z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Karkówka pieczona z pieczarkami. Krucha i smaczna karkówka na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karkówka wieprzowa 1 kg
    Cebula biała 1 szt.
    Papryka czerwona 1 szt.
    Pieczarki ½ kg
    Sól i pieprz do smaku
    Przyprawa do karkówki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pieczona z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w grube plastry. Natrzeć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie ułożyć oczyszczone i pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę. Przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez godzinę, wytworzony sos zagęścić i polewać upieczoną karkówkę do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować