Karkówka duszona z grzybami leśnymi

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, soczyste i aromatyczne mięsko w towarzystwie leśnch grzybów w aksamitnym sosie....

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg karkówki
    - 1duża cebula
    - grzyby leśne mrożone z zapasów zamrażarki
    - marchew
    - ziele angielskie i liść laurowy
    - pieprz czarny, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, sól
    - bulion
    - 1 łyżka mąki + 1 łyżka zmielonych suszonych grzybów
    - 50g śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona

Karkówka duszona z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry i przyprawić: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i odrobina soli.
    Cebulę podsmażyć z grzybami. Przełożyć do miseczki. W tym samym garnku podsmażyć karkówkę. Dorzucić grzyby z cebulą, marchew w plastry i zalać bulionem. Dodać ze 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego i dusić na małym ogniu po przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec lekko zagęścić mąką i proszkiem z suszonych grzybów w pół szklance wody, podlać śmietanką i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować