Kapusta zasmażana do obiadu

4.5 (164 ocen)

Doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs duszonych i pieczonych

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    200 g wędzonego boczku
    1 cebula
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka mąki
    1 kostka bulionowa grzybowa
    1 łyżeczka majeranku
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta zasmażana do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ugotować w małej ilości wody dodając ziele i liście laurowe.
  • 2. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu. Opruszyć mąką, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać kostkę grzybową rozpuszczoną w szklance gorącej wody.
  • 3. Kapustę odsączyć dodać do boczku. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą. Dusić razem kilka minut do połączenia smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować