Kapusta zasmażana do obiadu

  • wyświetlono: 2571 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs duszonych i pieczonych

IMG_4402

Składniki

1 kg kapusty kiszonej
200 g wędzonego boczku
1 cebula
1 łyżka smalcu
1 łyżka mąki
1 kostka bulionowa grzybowa
1 łyżeczka majeranku
3 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
pieprz, sól

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta zasmażana do obiadu

  • 1. Kapustę ugotować w małej ilości wody dodając ziele i liście laurowe.
  • 2. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu. Opruszyć mąką, wymieszać i chwilkę smażyć. Dodać kostkę grzybową rozpuszczoną w szklance gorącej wody.
  • 3. Kapustę odsączyć dodać do boczku. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą. Dusić razem kilka minut do połączenia smaków.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodymama_mnie_nauczylakapustasyte danie

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu.

Dodane przez: Agusiowe smakołyki

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

Młodą kapustę, mogłabym jeść i...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Marica738

Kapusta zasmażana z mieszanej kapusty

Pyszna i niedościgniona kapusta...

Kapusta zasmażana z kminkiem

Dodane przez: anka1988

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

Idealna jako dodatek do drugiego...

Zasmażana kapusta kiszona

Dodane przez: papatka

Zasmażana kapusta kiszona

Prosty dodatek do tradycyjnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE