bardzo smaczny dodatek, najlepszy do smażonej ryby

Składniki:

  • 1 kilogram kapusty kiszonej
    400 gram fasoli biały jaś karłowaty
    100 gram masła
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki

Kapusta z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przełożyć do garnka, zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ugotować ją do miękkości w tej samej wodzie (w razie potrzeby dolać wody tyle, żeby sięgała 2 cm ponad fasolę). W osobnym garnku ugotować kapustę do miękkości. Odcedzić. Dodać masło, ugotowana fasolę i pieprz do smaku. Wszystko razem dobrze wymieszać. Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Biała fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować