Kapusta z fasolą i grzybami

4 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczna kiszona kapusta, z fasola i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dodatek do drugiego dania lub samodzielny posiłek.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag kwaszonej kapusty
    3-4 suszone grzyby
    1 szklanka mrożonych lub świeżych grzybów
    1 puszka białej fasoli
    1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli
    1 cebula
    1 marchewka
    Garść suszonej włoszczyzny
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    majeranek, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4 (5 ocen)

Kapusta z fasolą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć, namoczyć przez noc i ugotować w tej samej wodzie. Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, przepłukać. Następnie drobno posiekać, zalać wywarem z grzybów oraz dodać pokrojone grzyby. Dodać suszoną włoszczyznę. Marchew obrać i zatrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty. W razie potrzeby dolać wody. Gotować około 20-30 minut.
    Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, następnie dodać do kapusty. Do kapusty dodać odsączoną fasolę i jeszcze raz zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

    Zamiast fasoli z puszki można do kapusty dodać fasolę perełkę lub groch - około 20dag. Groch lub fasolę moczyć całą noc w wodzie, a następnie ugotować do miękkości dodając majeranek, sól i pieprz i całość dodać do kapusty z grzybami i cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Fasola Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta z fasolą

To może cię zainteresować