Kapusta coolwrap na gęsto

4.5 (154 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Widząc taką odmianę kapusty ... kupiliśmy, nie znając...zapewne coś z niej powstanie. No i wyszła wersja na gęsto. Motyw przewodni jednak to podsmażona kiełbasa jałowcowa. PS: gołąbki też były fajne, w innej wersji.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka kapusty
    300 g surowego boczku
    pętko polskiej wędzonej kiełbasy
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    passata pomidorowa
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy
    ostra papryka w proszku
    słodka papryka w proszku
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta coolwrap na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta coolwrap na gęsto 1. Zdjąłem wierzchnie liście kapusty. Kapustę poszatkowałem.
    Boczek pokroiłem w dość grubą kostkę, kiełbasę na plasterki.
    Boczek wrzuciłem do rozgrzanego garnka o grubym dnie. Smażyłem, aż wytopił się tłuszcz.
    Dodałem drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie dodałem kiełbasę.
    Wrzuciłem kapustę, dodałem listki laurowe, ziele angielskie, ziarnisty pieprz. Dusiłem pod przykryciem.. Gdy kapusta zmiękła, dodałem passatę pomidorową, wymieszałem. Dusiłem pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dodałem łyżeczkę koncentratu pomidorowego, doprawiłem solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. No i na koniec posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować