Młoda kapusta na gęsto

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta ugotowana na szynce wieprzowej i ćwiartkach z kurczaka.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta 2 główki
    marchew 3 szt.
    korzeń pietruszki 1 szt.
    szynka wieprzowa 20 dag
    ćwiartki z kurczaka 2 szt.
    koper
    natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    pasta rosołowa 1 łyżka
    czosnek 2 ząbki
    kminek mielony do smaku
    kasza pęczak 2 łyżki
    bulion mięsny 200 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyte i oczyszczone mięsa gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane mięsa wyjmujemy i studzimy. W między czasie obieramy marchew, pietruszkę i kroimy kapustę. Do oddzielnego garnczka wlewamy 200 ml bulionu, dodajemy pastę rosołową, kaszę pęczak, pokrojone w plasterki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną kapustę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 30-40 minut. W między czasie oddzielamy mięso od kości i kroimy w większą kostkę. Pokrojone mięsa i czosnek dodajemy do gotującej się kapusty. Przed końcem gotowania doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami na gorąco.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować