Kapusta czerwona z korniszonami

0 (0 ocen)

Pyszna obiadowa sałatka na ciepło.

Składniki:

  • 500 g poszatkowanej kapusty czerwonej
    300 g ogórków konserwowych (4 większe sztuki)
    1 średnia biała cebula
    4 łyżki oleju
    sok z 1 cytryny
    bulion warzywny lekko zakwaszony octem 10% do gotowania kapusty
    1 łyżeczka cukru
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta czerwona z korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta czerwona z korniszonami 1. Kapustę zalać bulionem i ugotować do miękkości (około 40 min). Odcedzić i wystudzić.
    Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wsypać cukier i skarmelizować (2 - 3 min).
  • Kapusta czerwona z korniszonami 2. Następnie wlać sok z cytryny, dodać pokrojone w plastry korniszony - dusić 5 min.
  • Kapusta czerwona z korniszonami 3. Po tym czasie dodać przygotowaną kapustę i dusić jeszcze 5 min. Doprawić do smaku.
    Sałatkę podawać na ciepło. Na zimno smakuje równie dobrze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować