Kapuśniak z kimchi i chorizo

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjny kapuśniak ugotowałam na hiszpańskiej kiełbasie chorizo i koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej(kimchi). Wyszła bardzo rozgrzewająca i pikantna zupa. Smakiem przypomina tradycyjny kapuśniak jednak dodatki chorizo i kimchi sprawiły, że jest bardziej pikantna i rozgrzewająca.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kimchi
    300 g chorizo
    5-6 ziemniaków
    2 marchewki
    2 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    200 g kwaśnej wiejskiej śmietany
    sól morska
    pieprz kolorowy
    natka selera naciowego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kapuśniak

Kapuśniak z kimchi i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie słupki. Marchewki obieramy obieraczką, tak by uzyskać cienkie paski. Chorizo obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki, marchewki i chorizo przekładamy do garnka, wstępnie solimy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
    Dodajmy kimchi, gotujemy około 15 minut. Doprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką selera naciowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Chorizo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować