Zupa z kimchi i halibutem

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kilku składnikowa zupa z kiszoną pekinką(kimchi) i kawałkami halibuta oraz ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Prościej chyba być już nie może by otrzymać pyszny i niebanalny w smaku domowy posiłek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kimchi, u mnie pikantne
    2-3 ziemniaki
    sól morska
    rozkruszone ziele angielskie
    liść laurowy
    łyżka masła

    300 g halibuta bez skóry i ości
    sól morska
    pieprz kolorowy

    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Zupa z kimchi i halibutem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, aż się przyrumienią. Zalewamy wodą. Solimy. Dodajemy liść laurowy i rozkruszone ziele angielskie. Gotujemy do miękkości. Dodajemy kimchi. Możemy dolać wody lub bulionu warzywnego w zależności od tego jakiej gęstości lubimy zupy. Gotujemy około 15 minut, aż kimchi trochę zmięknie.
    Halibuta kroimy w kostkę oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do zupy. Wyłączamy ogień pod garnkiem. Zupę przykrywamy i odstawiamy na 5 minut, aby ryba doszła.
    Zupę podajemy posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Halibut Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować