Ciasto kantyczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na sam koniec dajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części: do jednej dajemy kakao, do drugiej kokos i do trzeciej suchy mak.
2.Brytwankę o wymiarach 25x38 wykładamy papierem do pieczenia. Na sam spód dajemy ciasto z kakao i rozsmarowujemy.
3.Na ciasto z kakao dajemy połowę biszkoptów, które smarujemy z obu stron marmoladą jabłkową.
4.Na biszkoptach rozsmarowujemy ciasto z makiem.
5.Na ciasto z makiem dajemy pozostałe biszkopty posmarowane również z obu stron marmoladą jabłkową.
6.Na biszkoptach rozsmarowujemy ciasto z kokosem.
7.Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni około 60-70 minut.
8.Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy dowolnie.
Komentarze