Kalafior zapiekany z szynka i serem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kalafior jest pyszny sycacy i szybki w przygotowaniu

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kalafior 1 sz.
    Szynka 10 dag
    Ser żółty 10 dag
    Zielona cebula 1 szt
    Masło
    Sól
    Czosnek mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Kalafior zapiekany z szynka i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na rozyczki .
    Gotować w osolonej wodzie na pól miękko.
    Odcedzic , przestudzic .
    Gdy kalafior sie gotuje przygotowac pozostałe składniki: szynke pokroić w kostkę, cebule w piorka, ser zetrzeć na grubych oczkach tarki .
    Lekko przestudzony kalafior ułożyć ciasno w naczyniu .
    Na każdą rozyczke ułożyć cienki plasterek masła, przyprawic granulowanym czosnkiem , całość posypac szynka, cebula i gruszą warstwą sera.
    Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni i piec przez 10-15 min. ,aż ser się stopi i zrumieni .
    Podawać z jajkiem sadzonym i ulubiona surowka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować