Makaron z mięsem i brokulem w sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron z kremowym sosem smietanowo-pieczarkowym, kawalkami schabu i brokulem. Sycacy i łatwy do przygotowania.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu
    500g brokula
    400 g schabu
    500g pieczarek
    Cebula
    500ml bulionu (miesnegolub warzywnego)
    200ml smietany 30 %
    2 łyżki mąki pszennej
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatolowa
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z mięsem i brokulem w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Brokul oczyścić, umyć i podzielić na rozyczki. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzic i przeplukac zimną wodą.
  • 2. 2. Mięso pokroić w kostkę. Przesmazyc na oleju. Doprawic sola i pieprzem . Wyjąć z patelni i odstawić na bok.
  • 3. 3. Pieczarki oczyscic i pokroić w plastry . cebule obrać. I pokroić w kostkę.
  • 4. 4. Cebule przysmazyc na oleju. Dodac pieczarki i usmazyc. Gdy pieczarki będą gotowe wlac bulion . zagotowac
  • 5. 5. Smietane wymieszać dokładnie z makai zagescic sos pieczarkowy. Doprawic sola , pieprzem i gałka muszkatolowa.
  • 6. 6. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu . odcedzic.
  • 7. 7. Makaron nałożyć na talerze. Wyłożyć mieso i brokul. Polac sosem .
    Smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować