Kalafior zapiekany z szynką i serem

4.49 (161 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

szybka i smaczna przekąska

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalafior 1 szt
    szynka 10 dag
    ser żółty 10 dag
    cebula 1 szt
    masło
    sól
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Kalafior zapiekany z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na różyczki .
    Gotować w osolonej wodzie na pół miękko.
    odcedzić , przestudzić .
    gdy kalafior się gotuje przygotować pozostałe składniki : szynkę pokroić w kostkę , cebulę w piórka , ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach .
    lekko przestudzony kalafior ściśle ułożyć w naczyniu żaroodpornym .
    na każdą różyczkę nałożyć plasterek masła , przyprawić czosnkiem granulowanym, całość posypać szynką , cen
    bulą i grubszą warstwą sera .
    zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150 stopni i piec przez 15 min aż ser się stopi zrumieni . można podawać z jajkiem sadzonym i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować