KALAFIOR ZAPIEKANY Z SEREM

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

pyszny dodatek do ziemniaków, można podawać również z ryżem

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    15 dag startego żółtego sera
    2 łyżki masła
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 pęczek koperku
    cukier
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior zapiekany z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Odcedzić, podzielić na różyczki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Polać stopionym masłem, posypać serem i bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp. 200 stopni (ok. 15-20 min)- tak aby ser się stopił a bułka zarumieniła. Przed podaniem posypać koperkiem.

Porady

jeśli ktoś lubi gałkę muszkatołową, można dodać do bułki tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować