Kakaowa rolada z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie biszkoptu :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Wlej masło. Delikatnie wsyp mąkę oraz kakao, delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej na formę . Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-12 minut. Na blat połóż ścierkę na którą gorącą roladę obróć na drugą stronę i delikatnie ściągnij papier do pieczenia. Zwiń roladę wraz ze ściereczką i pozostaw do ostygnięcia.
2. Przygotowanie :
Bitą śmietanę ubij na sztywno. Partiami dodawaj mascarpone i cukier puder. Dokładnie połącz składniki.
Delikatnie rozwiń roladę i posmaruj masą całość. Ponownie zwiń i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Moja forma 30x35cm. Piekłam na blaszce z piekarnika.
Komentarze