Kakaowa rolada biszkoptowa z malinami

4.47 (151 ocen)

Piękna pyszna i kolorowa rolada dla gości,byli zachwyceni:)))

Składniki:

  • Biszkopt:

    4 jajka
    1 szklanka cukru
    5 łyżek mąki tortowej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1,5 łyżki kakao

    Nadzienie:

    150-160 g świeżych malin
    2 śmietany 30% (po 200 g każda)
    2 śmietan-fixy
    6 łyżeczek cukru waniliowego domowego
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty

Kakaowa rolada biszkoptowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto biszkoptowe 1. Biszkopt:
    Jajka utrzeć na puszystą biała masę z cukrem. W osobnej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia,przesiać. Stopniowo wsypywać mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką drewnianą. Następnie przesiać kakao i dokładnie wmieszać go w ciasto. Piekarnik rozgrzać do 185 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto na płasko. Piec około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika na czystą ściereczkę,papierem do góry. Papier zdjąć i biszkopt razem ze ściereczką zwinąć w rulon.. Pozostawić do ostygnięcia.
  • bita śmietana i maliny 2. Przełożenie:
    W miseczce wymieszać zagęstniki z cukrem domowym. Śmietanę delikatnie ubić i dodać mieszankę z miseczki i ubić śmietanę na sztywno. Około 50 g malin rozetrzeć widelcem i dodać do śmietany,wmieszać za pomocą miksera.
  • przygotowanie rolady 3. Biszkopt rozwinąć i rozsmarować na nim 2/3 bitej śmietany. Na śmietanie ułożyć maliny w dowolny sposób.Ponownie zwinąć biszkopt. Resztę śmietany przełożyć do szprycy i udekorować roladkę.Odstawić do lodówki na 4-5 godzin a najlepiej na noc. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Kakao Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować