Jogurtowiec z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny jogurtowiec ze świeżymi czereśniami. Idealny na gorące dni. Polecam na deser lub podwieczorek.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag czereśni
    450 ml gorącej wody
    1 czerwona galaretka w proszku ( 0,5 l )
    2 łyżki ksylitolu
    800 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki z czubkiem żelatyny
    5 łyżek gorącej wody
    Ponadto :
    keksówka 27 x 8 x 8
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Ciasta Desery Galaretki

Jogurtowiec z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowiec z czereśniami 1. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia ( najlepiej do lodówki ).
    Czereśnie myjemy i odsączamy z wody. Osuszamy papierowym ręcznikiem i odrywamy szypułki oraz wyjmujemy pestki.

    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do lekko stężonej galaretki wkładamy owoce i mieszamy, przelewamy do blaszki i wstawiamy do lodówki.
    Żelatynę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy i odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski i dodajemy ksylitol, miksujemy przez chwilę. Następnie wlewamy ostudzoną żelatynę i miksujemy aż połączy się z jogurtem. Przelewamy do blaszki na sztywną galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Ksylitol Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować