Jesienny gulasz z indykiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i rozgrzewający gulasz. Przygotowany na piersi z indyka z dodatkiem dyni, pora i selera. Polecam na obiad!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 360 g piersi z indyka
    1 łyżeczka soli do mięsa
    1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
    200 g selera
    100 g pora - (biała część)
    360 g dyni
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    listek laurowy
    2 łyżki masła
    400 ml gorącej wody
    100 ml zimnej wody
    1 łyżeczka mąki
    100 ml śmietanki 30%
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Jesienny gulasz z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy, odstawiamy.
    Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Seler obieramy i kroimy w dużą kostkę, por kroimy w krążki. Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Do garnka wkładamy masło, mięso, seler i por, smażymy przez około 10 minut, mieszamy. Wlewamy wodę i dokładamy dynię i przyprawy, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Dolewamy do ugotowanego gulaszu i wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Dynia Por Seler Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować